Udgivet i Skriv en kommentar

Få overblik over dit timeantal

Dan dig et overblik over fravær

Ved at bruge arbejdstimeregistrering får du et godt og grundigt overblik over, hvor meget fravær der er på arbejdspladsen. En effektiv og smart måde der sikrer en mere korrekt behandling. 

Samtidig fritager du dig selv, som arbejdsgiver, for at overvåge dine ansatte. At overvåge sine ansatte er ofte forbundet med meget negativt – og ofte svækker det arbejdsglæden samt kreativitet hos dine medarbejdere. Denne løsning gavner ingen af parterne. Overhovedet! Men ved at opbygge et gennemsigtigt system, hvor arbejdstimerne bliver registreret, slipper du for at slå og ånde dine ansatte i nakken – og sørge for at de ikke tilskriver sig selv flere timer, end hvad sandheden er. 

Ligeledes kan dette også være et effektivt værktøj, hvis du ønsker at holde styr på, hvor lange frokostpauser de ansatte har. 

En arbejdsplads i ubalance

Er nogle af de ansatte mere dovne anlagte og i virkeligheden både går hjem før tid, møder for sent og holder for lange pauser, vil det ofte svække hele arbejdspladsen. Det vil skabe en slags domino effekt, hvor den dovne adfærd bliver en integreret del hos de øvrige medarbejdere. Man har ofte tendens til at kopiere andre menneskers adfærd og samtidig tilpasse sig de omgivelser, man agerer i. 

Ligeledes har mennesket også en grundlæggende følelse af, at retfærdigheden skal ske fyldest. Føler mennesket sig uretfærdigt behandlet, vil dette ofte skabe store problemer, der har konsekvenser. 
Det kan eksempelvis ske, hvis en medarbejder føler sig langt mere effektiv end visse af sine kollegaer, men forsat får samme løn. Her vil den effektive medarbejder føle sig snydt og uretfærdigt behandlet.

Det kan have forskellige former for konsekvenser. Enten vil medarbejderen måske vælge at sige op og finde et andet sted – til stor ærgrelse hvis det er en dygtig og velanset medarbejder. Eller også vil den pågældende medarbejder måske adoptere de øvrige ansattes dovne adfærd. Det er næsten også ensbetydende med at miste en god og dygtig medarbejder. Desværre.

Et gennemsigtigt system

Ved at have et gennemsigtigt system ved dine medarbejdere også, at du ikke snyder dem. De kan se at timeantal og løn går hånd i hånd. Gennemsigtighed må være nøgleordet her. For systemet skal ikke blot fungere som en hjælpende hånd til ledelsen men også som en sikring hos medarbejderne, der ved, at de får som aftalt. Systemet skal, med andre ord, komme alle til gode og være til glæde og gavn hele vejen rundt. 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *